babylon-hotel-heerhugowaard-kaasdragers-actie-dreams-2-1520
babylon-hotel-heerhugowaard-kaasdragers-actie-dreams-1520
babylon-hotel-heerhugowaard-skeef-1520
hotel-babylon-heerhugowaard-noord-hollands-schaap
hotel-babylon-heerhugowaard-zeemeeuw
hotel-babylon-hollandse-duinen
hotel-babylon-noord-hollands-strand
hotel-babylon-noord-hollandse-duinen2
hotel-babylon-vader-dochter-strand
previous arrow
next arrow

Beleef en proef deze mooie provincie.
Wandel of fiets over de mooiste routes en laat je verrassen door cultuur en natuur.

Fietstochten

  • Ontdek historisch Heerhugowaard. Een mooie route van 24 of 41 km langs alle monumenten in deze regio.
  • Stolpenroute Heerhugowaard. Er staan nog 174 van deze iconen in onze regio en de VVV heeft hierlangs een prachtige digitale fietsroute ontwikkeld.
  • Stolpenroute Schagen. Een route van 34 km langs de Stolpboerderijen van Schagen en omstreken.
  • Rondom Alkmaarroute. Deze route is 21 of 28 kilometer lang en loopt onder andere door het Heilooërbos en de Langedijkertuindersdorpjes.

Alkmaar

  • Bezoek Alkmaar voor de eerste keer en je zult haar nooit meer vergeten. Want naar deze prachtstad blijf je terugkeren. Dwalend langs de monumenten, grachten, winkels, musea en terrassen zal je verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum. Op de website van de VVV Alkmaar vindt u een volledig overzicht van alle activiteiten en bezienswaardigheden.
  • Alkmaar staat natuurlijk bekend als Kaasstad: Eeuwenlang wordt van april tot en met september op de vrijdagochtend de wereldberoemde kaasmarkt gehouden. Een echte Noord-Hollandse traditie die veel reuring en gezelligheid met zich meebrengt. Van 10 tot 12.30 uur gaan de kaasdragers op het Waagplein aan de slag. Bezoekers van over de hele wereld komen langs om het spektakel te aanschouwen. De kleurige hoeden van de kaasdragers, het handjeklap van de kaashandelaren en de levendige markt eromheen maken een bezoek aan de Alkmaarse kaasmarkt tot een perféct dagje uit. 

Wandelgids

  • In de voetsporen van Hugo. Een wandeling van 25 km in 3 etappes

Kabelwaterskibaan

  • SKEEF ligt in het Park van Luna en daar leer je binnen een half uur de eerste beginselen van waterskiën. Iets voor jou, kom langs en probeer het ook. Park van Luna
  • Park van Luna is een recreatiegebied van 170 hectare met bos, wandel en fietspaden. Het Meer van Luna heeft een recreatieweide en zandstrand.

Polder museum

  • Het Poldermuseum van Heerhugowaard vindt u op een prachtige locatie, de eeuwenoude Huygendijk. Het gebouw dateert uit 1877 en diende voorheen als gemaal. Agenda VVV

De Noordzeestranden van Noord Holland.

De sfeervolle badplaatsen van Nederland worden jaarlijks door vele mensen bezocht. En zeker niet alleen in de zomer, het hele jaar door kunt u van de Noord-Hollandse stranden genieten. Ga heerlijk uitwaaien en neem daarna een welverdiend drankje in een strandtent of ga wandelen in de prachtige duinen. De karakteristieke badplaatsen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee liggen op slechts 30 auto minuten van het Babylon Hotel Alkmaar-Heerhugowaard.

Egmond aan Zee

Deze klassieke badplaats staat bij gezinnen met stip op nummer één. In het gezellig dorp vind je vele restaurants, terrassen en leuke winkels met kleding, accessoires en hebbedingen elkaar af. En in de zomer staan op woensdagavond de kramen van de braderie hier door het hele centrum opgesteld.

Lunchen doe je hier bij één van de vele strandpaviljoens, met uitzicht op de Noordzee. Maar ook voor een eindeloze strandwandeling op mooie winterdag is Egmond aan Zee heel geschikt. Wandel tegen de wind in en beloon jezelf daarna met warme chocolademelk in het knusse dorp dat aan het strand ligt.

Bergen aan Zee

Een badplaats met allure. Chique en luxe zo kun je Bergen aan Zee het beste omschrijven. Heerlijk luieren op hoog niveau met Champagne op een loungebank of droom weg in een hangmat bij een strandtent. De strandpaviljoens in Bergen aan Zee hebben een stijlvolle inrichting. Een relaxte sfeer waar je je direct thuis voelt!

Geestermerambacht

Recreatiegebied Geestmerambacht bestaat uit een grote plas omgeven door een parkachtig landschap met bosschages, grasvelden, rietoevers en orchideeënweides.

Er grazen Schotse Hooglanders en vogelsoorten zoals de buizerd, de bonte specht, de sperwer worden regelmatig waargenomen.

Dit gebied leent zich uitstekend voor verschillende buitenactiviteiten zoals joggen, picknicken en mountainbiken. Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Historische steden en dorpen aan het Markermeer.

Enkhuizen

Enkhuizen heeft een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt vele rijksmonumenten waarvan elk met een uniek en boeiend verhaal. Bezoek deze boeiende stad en proef op iedere straathoek de indrukwekkende historie van een VOC-stad met allure! Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Hoorn

Al wandelend waant u zich in de koopmansstad Hoorn uit de Gouden Eeuw. U ruikt hier bijna nog de nootmuskaat uit de Gouden Eeuw; u hoort de scheepsjongens weer aanmonsteren, de zeilen worden gehesen en het dek wordt gezwabberd. Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Volendam

Volendam, bekend van “de Dijk” met zijn vele winkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water. Laat je fotograferen in authentiek Volendamse klederdracht. Volendam, een doolhof van straatjes en boten die af en aan varen naar het afgelegen Marken wat ook zeker een bezoek waard is.

VVV Heerhugowaard

De website van de VVV Heerhugowaard geeft u een actueel overzicht
van alle regionale evenementen.